Voor wie?

Zorgboerderij Het Middelpunt biedt kleinschalige en persoonlijke dagopvang voor ouderen. Daarnaast hebben we enkele plekken voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt.

Ouderen
Voor ouderen die vroeger op een boerderij gewoond hebben, biedt Het Middelpunt een vertrouwde omgeving met bekende activiteiten. Voor wie geen agrarische achtergrond heeft is het dé gelegenheid om groene vingers te ontwikkelen.

Dagbesteding op een zorgboerderij biedt vele voordelen. We zien dat ouderen opknappen van de sociale contacten. Dankzij het buiten zijn en de activiteiten nemen zowel conditie als eetlust merkbaar toe. Hierdoor kan opname in een verzorgingstehuis vaak worden uitgesteld. Ook kunnen mensen vaak langer zelfstandig blijven wonen.

"Van buiten zijn knapt een mens op!"

Het dagprogramma op Het Middelpunt sluit aan op het levensritme van veel ouderen; zo genieten we tussen de middag van een warme maaltijd en is er daarna gelegenheid voor een dutje. Dagbesteding op zorgboerderij Het Middelpunt kan bovendien familie en andere mantelzorgers ondersteunen en ontlasten, door de zorg op regelmatige tijden over te nemen.

Indicatie

De dagopvang van Het Middelpunt is bedoeld voor ouderen met een 'lichte' zorgvraag. Bijvoorbeeld voor mensen die zich regelmatig alleen voelen en graag gezellig samen met anderen activiteiten willen ondernemen. Ook ouderen met lichamelijke klachten of lichte geheugenproblemen zijn van harte welkom.

 

Volwassenen met afstand tot de arbeidsmarkt

Mensen die door ziekte of andere omstandigheden een afstand tot de arbeidsmarkt hebben (gekregen) bieden wij werkplekken op de zorgboerderij. In je eigen tempo werken, om weer ritme en regelmaat te krijgen. Verantwoordelijkheden rustig opbouwen. Het werk voor deze groep draait om de verzorging van paarden en/of onderhoud.

Vergoedingen

U kunt bij ons terecht als particulier of als u een PGB heeft.

  • Voor meer informatie over PGB’s kunt u terecht bij belangenvereniging Per Saldo.

Heeft u nog meer vragen over indicatie en / of vergoedingen? Neem dan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. met ons op!

 

 

Certificering en klachtenreglement

Zorgboerderij Het Middelpunt is aangesloten bij de Federatie Landbouw & Zorg. We hebben een geldig kwaliteitscertificaat van de federatie en voldoen aan de wettelijke eisen.

Ons klachtenreglement is hier in te zien.

 kwaliteit laat je zien

Close Panel

Contact

U vindt ons op het volgende adres:

Deelweg 20, 6718 SH Ede

Telefonisch zijn we bereikbaar onder 06-38351206

Ons Email adres is middelpunt@outlook.com